Reiseblogg fra Travellerspoint

Bambi på glattisen

Kinesere og engelskmenn på ski!

sunny -3 °C

Det er siste dag i juleferien for meg nå og det har vært en koselig liten ferie dette, selv om den ikke ligner mye på norsk jul. Så for å gjøre juletiden litt mer norsk bestemte jeg meg for å gjøre en skikkelig ubernorsk vinteraktivitet; ski. Beijing er nemlig omringet av en fjellkjede, og i vintermånedene åpnes et par skiannlegg rundt byen. Ingen av disse kan sies å kunne konkurrere med Sveits eller Østeriket, men de duger, og man står ikk i fare for å havner ikke hos fattigkassa (men muligens sykehuset?) etter en tur til en av disse.

Så Lørdag morgen tok jeg med meg Anita og James til et skiannlegg i nærheten av hvor vi bor. Med litt hjelp fra noen kinesiske venner kom vi oss på bussen som skulle ta oss til anlegget. Bussturen tok nær 1,5 timer og kjørte oss lengre inn i Fangshan distriktet igjennom små landsbyer oppover i fjellene. Her er kontrastene fra moderne Beijing store. Dårlige søppelfylte gater, komposthauger utenfor de falleferdige små husene, ingen tvil om at Kina har litt å gå på før de blir et i-land.
IMGP1817.jpgIMGP1818.jpg
Etter en og en halv time er vi langt opp i fjellene og bussen stopper, og ber oss gå av. Ingenting indikerer at dette er et busstopp, det ser derimot ut til å være inngangspartiet til noens overgrodde hage mens høner klukker rundt beina våre. Heldigvis ser vi bakkene ikke så langt unna, så etter en 20 minutters gåtur kommer vi fram til skianlegget.

Hvis man skal bedømme ut i fra de ansattes oppførsel er vi de første utlendingene senteret har sett, for det er mye fnising og stirring når vi kommer inn i annkomsthallen. Etter litt miming og brukken kinesisk greier vi å få billett, klær og skileie (tilsammen omtrent 240NOK, veldig greit for fattige engelsklærere) og er klar for bakkene. Dette anlegget er ganske lite og består av to "store" bakker og 3 juniorbakker (100meter hver med kanskje 2% helling) overraskende nok er barnebakkene de mest populære, og det tar ikke lang tid før man forstår hvorfor. Ingen ser ut til å vite hva de gjør, de kjører uten kontroll og faller rett som det er, både i barnebakkene og de større. Situasjonen var absurd og skremmende. 700 mennesker med ski på beina, uten noen som helst kontroll over hvor de kjører: Oppskriften på ulykker! Vi så mange kollisjoner, heldigvis var de fleste i barnebakkene, men det var også et par i de store bakkene som kunne ha endt farlig.
IMGP1819.jpgIMGP1820.jpg
Dette var jo som sagt James' første gang med ski på beina, Anita hadde prøvd slalom før så hun hadde litt peiling (selv om det ikke vil være snakk om noen OL deltakelse fra hennes side heller). James derimot hadde aldri opplevd noe lignende, så han hadde rett og slett ingen anelse om hvordan han skulle mestre dette. Det tok ikke mange sekunder fra han fikk på seg skiene før han var i bakken, og han tilbragte en god del av dagen på rumpa i snøen. Men etter hvert som han ble vandt med skiene gikk det bedre med han også, selv om han ikke var i nærheten av å kjøre storbakkene.
IMGP1823.jpgIMGP1824.jpgIMGP1827.jpgIMGP1829.jpgIMGP1834.jpgIMGP1833.jpgIMGP1832.jpgIMGP1839.jpg
Som slalomtur fikk jeg ikke mye ut av turen, men det var artig å ha ski på beina igjen og få introdusert sporten til James og Anita.

I dag er det en månede til jeg kommer hjem, tiden flyr.

Camilla

Skrevet av CamillaS 00:15 Arkivert i Kina Tagged living_abroad

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Kommentarer

Utrolig morsomt. Har ledd så jeg gråter etter disse beskrivelsene. Blir nok sittende å småhumre resten av dagen. Hils James, vi synes dette var friskt gjort. Han har sikkert vondt mange plasser i dag.

fra Kristin Solberg

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint