Reiseblogg fra Travellerspoint

9ende Desember: Juleshow

overcast -2 °C

Forvirring!

I går ble vi foreign teachers nok en gang invitert ut på lunsj med rektor og kontakten vår. Jeg er veldig glad i skolen min, mine overordnede er veldig snille og hjelpsomme og disse lunsjene er koselige, men de betyr vanligvis at de vil ha noe fra oss. Så over en kokende hotpot oversatte Shirley, kontakten min, hva rektor ville. Hun roste oss for godt arbeid, og sa vi måtte spise godt så vi kunne bruke energien på å forberede juleshowet. Jeg visste selvfølgelig om juleshowet, alle lærerne har jobbet på spreng for å få kostymer, kulisser og hver klasses show klart. Det jeg ikke viste var at jeg var en del av showet!

Forvirret sprute jeg kontakten min, som fortalte at Sunny og Kitty klassene ville ha meg med i showet deres, pluss at vi skulle ha introduksjon til klassene og "velkommentale" ... Greit nok, KK og Ed, de to andre foreign teacherne var også del av showet, men jeg kunne gjerne ha tenkt meg litt lengre forberedelse... det er under to uker til showet...

Shirley kunne selvfølgelig ikke si noe mer om min part, annet en at jeg skulle lede barna til broen... kryptisk beskjeder her! Så i dag måtte jeg forhøre meg med lærerne i de ulike klassene, med manglende engelskkunnskaper hos dem er ikke dette en lett sak....

Så første time går jeg til læreren i Sunny, samtalem vår gikk noe som dette:

Meg: Hei, Shirley fortalte meg har en rolle i deres juleshow, hva skal jeg gjøre?
Læreren: Juletre?
Meg: Nei, juleshowet
Læreren: ...
Meg: J-U-L-E-S-H-O-W-E-T
Læreren: Å ja, Du synge og danse med babiene
Meg: OK, hva skal vi synge?
Læreren: I morgen? Du synge med babiene i morgen?
Meg: ...OK...

Så jeg skal synge en eller annen sang med klassen...

En klasse ned, en igjen; Kitty klassen ble nok en gang forvirrende...

Meg: Hei, Shirley fortalte meg har en rolle i deres juleshow, hva skal jeg gjøre?
Læreren: ?
Meg: Juleshowet?
Læreren: ... Åja!
Meg: Hva skal jeg gjøre?
Læreren ser i panikk rundt seg og roper på en annen lærer...
Meg: Hei, Shirley fortalte meg har en rolle i deres juleshow, hva skal jeg gjøre?
Lærer2: Ja, du kan syng og 视频... haha, uhm... dans
*vrikker på hoftene i det som liksom skal være dans*
Meg: OK, hvilken sang og dans?
Lærer2: Vi kan danse nå, alle sammen...
Meg: OK
*Jeg starter godmorgensangen og navnerunde, og ser så på læreren..*
Meg: Skal vi gjøre det nå eller?
Lærer2: Uhm... Etter klasse, bare to minutter, okay...
Meg: ... Ok...

  • Jeg starter klassen som vanlig, men etter 5minutter kommer hun bort til meg*

Læreren: Fort deg, vi må gjøre det når alle er samlet..
*Hun gir meg to glinstrende sølvdusker*
Læreren: Stå der og vis babiene
Meg: Vise dem hva? Hvilken sang er det? Hvordan er dansen?
Læreren: Vi kan lære det sammen!
Meg: ...
Læreren: Ok, start
*Musikken starter, og vi begynner dansen, jeg følger klumsete etter henne, men dansen viser seg å være enkel nok, og ingen sang!*
Læreren: Ok, takk, vi ser deg i morgen...
Meg: Hade

Forvirrende tider, vi skal ha generalprøve neste uke, og jeg vet framdeles ikke helt hva som skjer i Sunny, og talen min har ingen sagt noe om...

God Jul...

Skrevet av CamillaS 02:33 Arkivert i Kina Kommentarer (1)

8ende Desember julebilder!

Bildene er fra Sanlitun og Wangfujing. Begge stedene er kjente, moderne, rike steder i Beijing, og tiltrekker mengder internasjonale besøkende. Her ser man virkelig den nye, kommersielle utviklingen av Beijing. Så så klart utnytter julehøytiden, og dekorerer gatene i håp om å oppfordre kjøpekulturen. Men koselig å se noe juleaktig, så her er noen bilder av juletiden i Beijing!

IMGP1457.jpgIMGP1458.jpgIMGP1463.jpgIMGP1456.jpgIMGP1451.jpgIMGP1448.jpg

Skrevet av CamillaS 04:34 Kommentarer (0)

7 Desember - oppskrift paa jul

overcast 1 °C

Jula er en tid preget av tradisjoner, adventskalender, julegaver, kirkebesoek, julemiddag og mye mer. Alle har en tanke om hvordan julen boer vaere, enten det er ribbe eller kalkun paa bordet julaften. Men jeg har egentlig ikke tenkt saa mye om de norske tradisjonene, men naar jeg naa snakker med andre nasjonaliterer ser jeg det saeregne med vaare tradisjoner og jeg vil prove aa holde paa dem ogsaa i Kina. Saa da fant jeg dinjul.no en nettside devotert til JUL! Der staar det mye om norske juletradisjoner, julemat og greier. Gjoer det lettere aa forberede seg... Men aa se paa julematen er ikke koselig.... hvordan jeg skal lage julemiddag med kun:
- wokpanne
- vaffeljern
- kokeplate
- vannkoker

...vet jeg ikke... tar gjerne imot forslag fra folk... Trenger fantasi her

Camilla

Skrevet av CamillaS 17:51 Arkivert i Kina Kommentarer (1)

6 Desember - Julestemning i Beijing

sunny -1 °C

Denne helgen har jeg endelig fått tatt meg en tur inn til Beijing. Siden jeg har vært syk har jeg tilbrakt de siste ukene i Liangxiang. Denne lille "byen" jeg bor i er rett utenfor Beijing, men det er et sted som sjeldent får utlendinger, (jeg kjenner alle 9 utlendinger som bor her) så man kan lett skjønne vi ikke har alt for mange vestlige inflytelser her. Dermed er det lite juleting rundt her. Men Beijing har en mye større vestlig befolkning, så når jeg tok meg en tur til Sanlitun og Wangfujing var julepynten på plass, julenisser, juletrær, julesanger og julelys... Den kommersielle julen vi kjenner hjemmefra finnes også her i Biejing. Mange vil kanskje si de ikke synes mye om hvordan julen har blitt så "falsk", og hjemme er nok mange lei av alt julestyret nå. Men her synes jeg det har vært for lite jul, så synes det var veldig koselig å se vestlige juledekorasjoner igjen for en gangs skyld!

Bilder kommer snart

God jul

Camilla

Skrevet av CamillaS 05:17 Arkivert i Kina Kommentarer (0)

5 Desember - Julekalendere i mangfold

Jakten på julestemningen

semi-overcast -3 °C

imgname--a..7712371.jpg
5 Desember og det er helg, siden jeg nå har bestemt meg for å reise hjem i januar (må tjene penger før jeg starter universitet til høsten) så skal vi på litt sightseeing i Beijing (må jo få med meg Beijings høydepunkter føe jeg reiser hjem) og gjøre litt juleshopping.

Julekallender er en fin tradisjon, de ekkle sjokoladekallenderne må man nesten ha som nedtelling til julaften, men her finnes det ingen adventstradisjon , så det er desverre umulig å få tak i en kallender her i Beijing, så i år må jeg satse på online julekallendere, mange organisasjoner, bedrifter o.l. har julekallendere online og dette benytter jeg meg av i år. Denne listen ramser opp hele 210 julekallendere på nett, mens denne nevner "bare" 100 stykker.

Jeg følger med på et par av disse, bl.a. bokkilden, SOL og DFDS' kallendere. Mange artige kallendere å velge fra, mange premiemuligheter!

God jul

Skrevet av CamillaS 18:51 Arkivert i Kina Kommentarer (0)

4 Desember

Jakten paa julestemningen:)

Bob-Dylan-..r-18386.jpg
Som dere ser fra mangelen paa visse bokstaver skriver jeg dette paa en kinesisk PC! Jeg reiser nemlig inn til Beijing i kveld, saa rekker ikke aa skrive noe hjemme, men dagens blogg skal ut, og i dag tenkte jeg aa presentere litt julemusikk.

En kollega viste meg nemlig dette julealbumet med nye versoner av noen fine julesanger, albumet heter "Christmas in the heart" og artisten er selveste Bob Dylan. Dylans spesielle stemme gir julesangene en... uvanlig klang, men det er artig aa hoere xD Sjekk ut albumet paa denne siden:
(http://www.rollingstone.com/reviews/album/30361498/review/30455318/christmas_in_the_heart)

Se videoen av "Must be santa" på Bobdylan.com eller klikk linken
God Jul<3

Skrevet av CamillaS 22:02 Kommentarer (2)

Jakten på julestemningen - I Kina

sunny 2 °C

Det er allerede 3 desember, men her I Kina er det lite som indikerer julaften bare snaue 3 uker unna, Ingen julebrus, adventskallender og pepperkaker her nei. Hjemme er julestyret I full gang, juleshopping, vasking og pynting av hus. Og det er rart og trist å ikke ta del i juleforberedelsene I år. Så I år må jeg lage min egen jul her I Beijing, og den blir nok langt fra slik jeg er vandt med å feire den hjemme, en norsk-engelsk-tysk feiring på kinesisk vis... Hva det innebærer vet jeg ikke enda, men jeg er bestemt på at jeg skal få julestemning I år også! Selv om den feires ---- km fra Norge.
Så derfor skal jeg starte en daglig blogg hvos jeg poster noe juleaktig fra Beijing, både for å minne meg på at det er jul, også I Beijing, og for å vise hvordan jeg feirer julen I Kina! På en måte som en julekalender!

Vel det er som sagt allerede 3 desember, så får poste to ekstra ting, for 1 og 2 desember også!

1. Desember: Horace the christmastree: Leiligheten min kom praktisk nok med et eget juletre, stakkaren var ikke alt for imponerende, men med julepynt har det blitt veldig stilig og juleaktig! IMGP1418.jpg

2. Desember: Førjulsgaver:
Mamma, pappa og Therese var på besøk for et par uker siden, og de tok med seg noen julegaver fra Norge. Blant disse var et vaffeljern fra Jeancy, Kris, Azita og Ingrid-Anna, og vaffelrøre fra familien. (Jeg prøvde forresten å lage vaffler I går! Kjempekos!)2009-12-03-202026.jpg

3. Desember: God Jul:
Man må jo være litt multilingual når man bor I Kina, så her er God jul på en mengde språk, 圣诞快乐, shèngdàn kuàilè, Joyeux Noël, Fröhliche Weihnachten, Καλά Χριστούγεννα, Gleðileg jól, メリークリスマス og til slutt God Jul:)

Vel ha det koselig med juleforberedelesene alle sammen.

ZaiJian

Camilla

Skrevet av CamillaS 05:16 Arkivert i Kina Kommentarer (0)

Horace the christmas tree

~ Jakten på julestemning i Kina ~

overcast 5 °C

Julen nærmer seg med stormskritt, men så langt har det vært lite her i Kina som minner om dette. Hjemme vet jeg Julestyret er i full gang, og det er merkelig og trist å ikke ta del i det i år. Julen blir i år feiret her i Kina for min del siden jeg ikke kan få fri lenge nok til å reise hjem, så jeg tenkte lenge jeg bare kunne glemme julen i år, men har nå i stedet bestemt meg for å prøve å gjøre litt ut av høytiden. Det blir nok ikke som hjemme, men en norsk-engelsk-kinesisk feiring.

Så derfor dro jeg og James på årets første juleshopping i dag, og kjøpte litt julepynt. Juletre hadde vi fra før, det sto her da jeg kom, og det har endelig fått kommet inn i varmen og pyntet seg med skinnende ny julepynt. Treet ble også døpt i dag; Horace.. Horace the chritmastree:)

Se bildene fra dagens juleverksted her!

IMGP1418.jpgIMGP1421.jpgIMGP1424.jpgIMGP1426.jpg
Horace og pynten

Christmas1

Christmas1

Christmas

Christmas

Christmas2

Christmas2

Vi ble ganske fornøyd med sluttresultatet!

ZaiJian
Camilla

Skrevet av CamillaS 00:50 Arkivert i Kina Tagged shopping Kommentarer (3)

(Innlegg 17 - 24 av 54) « Side 1 2 [3] 4 5 6 7 »