Reiseblogg fra Travellerspoint

♫ Det snør, det snør, tiddelibom ♫

____________________________________________________ - Vinteren kommer til Beijing (ved hjelp av kinesiske forskere) ____________________________________________________

snow 0 °C

I år har jeg hatt min lengste sommer hittil, men nå må den også gi tapt for vinteren er kommet til Beijing. Søndag voknet vi til et fint hvitt snølag over byen og det fortsatte aa snø dagen igjennom. Det er egentlig ganske koselig, men jeg fryser snart fingrene av meg - har jo ingen vinterklaer! Jeg trodde egentlig at jeg skulle bli plassert lengre sør, naer Guangzhou, et omraade som er paa samme breddegrad som Nord Afrika! Så når jeg pakket var jeg ikke helt forberedt på en kald vinter! Jeg viste så klart at ingenting var sikkert angående plassering, men man må jo nesten ta sjangsen, det er umulig å vaere forberedt på alle mulige klimasoner i Kina, fra den naer arktiske nordlige delen til tropiske soer... Og må innroemme at snoefallet kom overraskende på meg, bare dager tidligere gikk jeg ute i tunika, tights og genser! Jeg skulle spise middag med James og tre andre briter, alle var utrolig begeistret over snøen, og han ene sendte en melding naar han saa: "Woohoo, se paa den snoen da, la oss se hvor dypt det blir foer vi bestemmer oss hvor vi skal spise middag." Det ble tilsutt omtrent 10cm nysnoe, så det ble bestemt vi måtte spise i den lokale restauranten rett under leligheten. Kan ikke ta sjangsen på å vandre ut i dette vaeret! ;)

Men som dere kanskje vet er snø faktisk ikke veldig vanlig i Beijing, og den mengden (kanskje ikke mye ved norske standard, men her er dette ganske mey) vi opplevde søndag er veldig uvanlig, og det ligger en historie bak denne snøskuren. Fort snøen er ikke ikke vaergudenes vilje, men heller den kinesiske myndighetenes valg! - Snøen er laget av kinesiske forskere!! Beijing trues av toerke, saa myndighetene velger aa "seede" ("så") regnskyene (en prosess som går ut på å sproeyte kjemikalier opp i skyene slik at vanndampen kan kondeseres på dem, dette gjoer at regnbygene blir kraftigere enn det som naturlig ville ha skjedd! Les mer om det her!

Men heldigvis kommer mamma, pappa og Therese nedover til Beijing til helgen, så de tar med seg en del vinterklaer så jeg skal overleve fram til da =D


Ellers kan jeg fortelle at jeg planlegger å bli i Beijing i et helt år! Jeg liker meg godt i Kina, og laererjobben er koselig, så jeg blir like godt her i Beijing neste semester. Da får jeg tid til å faktisk laere kinesisk (har gjort lite for å mestre språket, min mest brukte frase er: "Wo ting bu dong" = jeg forstår ikke) Skolen min har også sagt de er vekdig interessert i å ansette meg for et nytt semester!

Så om noen vil reise til Beijing i loep av det neste året må dere komme hjem til meg!

Jeg har foresten meldt meg inn i et treningssenter: "Danceland". Senteret et faktisk veldig bra, vestlig standard med gode apparater og fasiliteter! De har også et godt utvalg av gruppetimer, men timeplanen og timene er jo på kinesisk! Skjoenner for det foerste ikke når hva starter, men tenker jeg og Anita får henge oss med på en time en gang for å proeve det. Kineserne stirrer alltid på oss uansett så de kan jo like gjerne gi de en grunn til å stirre!

Ellers er det ikke mye spennede å skrive om i dag, så ZaiJian

Camilla

IMGP1329.jpgIMGP1334.jpgIMGP1336.jpgIMGP1342.jpg

Skrevet av CamillaS 00:29 Arkivert i Kina

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Kommentarer

Håper de holder seg i ro med "såinga" fra lørdag av. Ikke akkurat snø vi ønsker oss når vi kommer.

fra Kristin Solberg

Ja plagsomt at de tyvstarter vinteren paa denne maaten.. ser ikke vitsen! Det blir nok av den uansett!!! Menmen, ikke mye aa gjoere med det, har sett vaermelding og det blir gradvis varmere opp mot max.15C! faar haape de holder det loeftet

fra CamillaS

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn