Reiseblogg fra Travellerspoint

Klær og Ost... En liten del av norge kommer til Kina!

semi-overcast -3 °C

Det har vært noen travle uker den siste tiden, for jeg har nemlig hatt besøk hjemmefra! Mamma pappa og Therese kom til Beijing for to uker siden og det har vært 10 hendelsefylte og travle dager her I Beijing. En mer detaljert blogg skal nok komme snart, og bilder og video skal komme opp før eller senere.

Lørdag 7 november ankom de Beijing en smule jetlaged og med kofferter fylte med norsk mat og vinterklær til meg. Vinteren har nemlig kommet for fult til Beijing nå, og selv om det ikke har vært flere snøbyger har en bitende kulde intatt Beijing så vinterklærne kom I grevens tid. Jeg hadde jo pakket kofferten I sommer med troen på at jeg skulle bo I varmere strøk sør I Kina, vinteren hadde jeg ikke regnet med å se før jeg skulle hjem I januar. Men uberegnelig som Kina er endte jeg opp I det kalde Beijing, helt uforbredt på den plutselige vinteren. Men nå har jeg I hvertfall vintertøyet klart.

Den kinesiske maten er faktisk ganske god, og selv om den er lite som den kinesiske maten man kan få I europa har jeg fått smaken for alt(nesten) det kinesiske kjøkkenet har å tilby. Men som kjent er ikke kinesisk og norsk mat spesielt likt, og selv om noen butikker kan tilby visse “vestlige produkter” savner jeg den norske maten litt. Jeg skriver dette I hermetegn fordi det kinesiske forsøket på vestlige produkter mislykkes kraftig, for eksempel bytter de ut sjokolade med bønnemos. Ikke akkurat helt det samme! Og melkeprodukter som ost og melk er både dyrt og smaker lite som det vi er vandt med. Så når familien kommer over måtte de selvfølgelig ta med noe ost, knekkebrød og noen norske godterier.

I tillegg kom de over med en del julegaver fra venner og familie, jeg har åpnet alle (ikke den fra Rune, Nina, Christian og Fredrik, hvor det sto jeg måtte vente til julaften;) ) og har fått vaffeljern (som James overlykkelig erklærte var mulig å lage toast med!) bok, musikk og et bilde! Takk alle sammen for gavene, setter pris på dem:)

Som sagt kommer jeg tilbake til de 10 dagene her I Beijing I neste blogg, men nå over til noe helt annet; Jeg har for tiden blitt litt besatt med å lære kinesiske karakterer, jeg fant nemlig en artig side kaldt “yellowbridge” som har interaktive flashcards med de 1000 viktigste kinesiske karakterene. Ikke det at jeg har noe håp om å kunne lese kinesisk, men å kunne noen av disse ordene vil hjelpe meg meg mye I å forstå mer kinesisk, for så langt har mine forsøk på å mestre språket vært ganske halvhjertlige. Så kanskje er det håp for meg også.

Vel det blir nok en gang en kort blogg, men mer kommer snart, en om de siste ukene og en om livet som TTC intern. Fristen for neste semesters lærlinger nærmer seg så det er muligens noen som er nysgjerrige på hva man kan vente seg I Kina, og det gir nok også et lite innblikk I livet og utfordringene man møter når man bor og jobber I Kina.

Forresten er det mammas bursdag i dag! Gratulerer med dagen! Eller som man sier på kinesisk: 生日快乐 (shēngrì kuàilè)

Snakkes snart igjen

Zaijian
Camilla

Skrevet av CamillaS 05:04 Arkivert i Kina

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Kommentarer

Takk for det.
Det var noen begivenhetsrike dager i Kina og vi skjønner mere av livet ditt nå og er svært glade for at vi tok turen.
En ting var nå å komme til seg selv når vi kom ned til Beijing men tilbake er det mye, mye verre. Har ikke landet ennå. Men fikk nå en saftig biff i går da som vi spiste med kniv og gaffel. Nydelig.

Mamma

fra Kristin Solberg

Her er alt egentlig det samme, gikk til sengs kl. 8:30 tirsdag, så nå er jeg uthvilt. Det ble forresten mye varmere når dere dro, vet ikke hvorfor, dere kom visst til feil tid, vår-sommer-høst ville sikkert vært bedre, menmen, ihvertfall ikke så mange turister da. Er dere friske nå eller?

Prøver du å friste oss her eller? Vi som har spist kinamat i 4 månder? Akkurat det med bestikket brynr jeg meg lite om, husker ikke hvordan man bruker kniv og gaffel enda..

C

fra CamillaS

Hei igjen.
Godt for dere at det ble varmere da iallefall. Sikkert Kineserne som laget snøen til oss mens vi var der.
Vi er fremdeles veldig forkjølet men har ikke feber og vondt i halsen lenger iallefall. Blir nok bedre når vi får helga på oss.
Vi likte kinamaten vi også men 3 ganger om dagen blir litt mye. Dere får ha biffen tilgode til dere kommer hjem dere da.
Hvis dere drar på hostellet må du huske på å spørre etter pappas briller.

Mamma

fra Kristin Solberg

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn