Reiseblogg fra Travellerspoint

Let it Snow, Let it Snow, Let it Snow

Snøkaos i Beijing

snow

Om dere har følgt med på nyhetene der hjemme har dere kanskje fått med dere hva som skjer i Beijing for tiden, Søndag opplevde vi et tungt snøfall som varte ut dagen, og kledde Beijing i et tykt fint snølag. Hjemme i Norge hadde nok dette skapt problemer og forsinkelser, men her i Beijing , hvor de ikke er vandt til denne mengden snø, har alt stoppet opp, og SKOLENE STENGES!! =) Denne gladnyheten betyr at jeg får en litt lengre nyttårshelg i år.

Jeg og James tilbrakte nyttårshelgen i Tianjin, en kystby 120 km fra Beijing. Etter å ha tilbragt et par koselige dager her skulle vi reise hjem søndag, men da vi våknet var byen allerede svøpt i et tykt snølag, og vi skjønte at det å reise hjem kunne vise seg problematisk. Heldigvis reiste vi tidlig fra hostellet, så Tianjin trafikken var ikke spesielt problematisk, men togstasjonen var et kaos, og toget vårt ble forsinket. Tilslutt begynte toget å gå, men ettersom vi nærmet oss Beijing så vi at også Beijing hadde opplevd morgentimenes snøbyger, men det som mer bekymringsmessig var, var det at vi så flere motorveier utenfor byen hadde blitt stengt pga. snøen. Vi er nemlig avhengig av disse vegene for å komme oss hjem til Liangxiang, en av Beijings forsteder, hvor vi bor! Men heldigvis var motorvegen vi tar framdeles åpen, selv om trafikken gikk ekstra sakte i dag og vi så flere nestenulykker og ulykker, så kom vi oss hjem etter to kalde timer (vanligvis tar turen under en time) på bussen.

Men i dag har vi fri, skolene er stengt, så trenger ikke undervise i dag:)

Tianjin opplevde også snøfall i morgentimene
IMGP2007.jpg
IMGP2010.jpgIMGP2008.jpg
Snøfallet fortsetter på vei til Beijing
IMGP2012.jpg
Snøfall over Military museum søndag
IMGP2015.jpg
Mandag var det slutt på snøbygene og solen skinner over Beijing
IMGP2024.jpg

Skrevet av CamillaS 18:47 Arkivert i Kina

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn