Reiseblogg fra Travellerspoint

Nanjing - Picture Perfect østlig perle

sunny 12 °C

Semesteret er over og det er også min tid i Kina, men vi hadde framdeles nesten to uker igjen før flyet vårt hjem skulle gå, så nå var det endelig på tide å dra ut på reise igjen. Og Nanjing var første stopp!

Nanjing, "Den sørlige hovedstad" ligger på sørbanken av Yangtze elven, et par timers biltur nordøst for Shanghai. Byen har en lang og sterkt historie, den har tidligere vært hovedstaden i flere kinesiske riker og er stedet for historiske hendelser som underskrivelsen av Nanjingtraktaten og Nanjingmassakeren (1937). Nanjing har i det siste opplevd en rask utvikling og er i dag en moderne kinesisk by. På tross av en stadig vestliggjøring og oppblomsting av internasjonale kjeder er byen en vakker og sjarmerende by som stolt viser fram sin kulturelle og historiske arv gjennom templer, musoleumer og museer.
Nanjing er en gjemt østens perle, som enda ikke har fått mye internasjonal annarkjendele fra turistnæringen, men som absolutt bør besøkes.

Vi hadde lenge planer om å besøke Nanjing, men for en eller annen grunn var vi sent ute med å få tak i billettene, en stor feiltakelse som skulle koste oss nattens komfort. Vi har tidligere reist over natten med "hard sleeper", køyeseng i nattoget en overraskende behagelig reisemåte, toget skulle ankomme tidlig søndag morgen, så vi tenkte det var greit å spare en hostellnatt og få en ekstra dag i Nanjing. En god plan, men desverre gikk det ikke slik, sengene var nemlig solgt ut når vi kom oss til billettluken, så dermed ble det i stedet "hard seat" i 11 timer fra Beijing til Nanjing. Hva hard seat er kan man delvis forstå ut i fra navnet, det er et hardt sete, det de ikke nevner er den omtrentlige 90¤ vinkelen og de små setene. Jeg satt kne mot kne med kineseren som satt ovenfor meg gjennom natten, mens radiatoren brant låret mitt fra den andre siden. Overraskende nok fikk jeg faktisk en relativ god natts søvn denne natten, med hodet på bordet sov vi alle fire som delte den lille plassen!

Klokken 6 neste morgen fant togpersonellet at det var på tide at folk voknet, selv om det enda var over 3 timer til vi var framme begynte de å spille musikk, og vi ble vekt av folk som slurpet i seg morgen suppen sin. Men snart var vi framme i byen, og det var et vakkert syn som ventet oss. Hostellet vårt ligger i sentrum omringet av bygninger i klassisk kinesisk stil like ved en vakker elv. Og VÆRET var fantastisk, Beijing nå for tiden er iskald og tørr, men Nanjing var varm 12 gradre celcius var fantastisk for oss, og vil tilbragte mesteparten av dagen med å spasere rundt i byen.

Vi var også heldige med hostellet, Nanjing Sunflower youth hostel var lokalisert sentralt, 5 minutter fra en subway, et dobbelrom ensuite (altså med bad og TV) kostet oss hver snaue 60kr hver pr natt.

Nanjing var Beijings motsetning, her foregikk alt i et avslappet tempo, ikke storbymaset med overfylte subwayer hvor man knapt kan puste og masete kjøpesentrer hvor selgerne nærmest dreger deg inn i butikken, selv om det til kvelden var et yrende folkeliv i gatene, var det aldri like pressende som i Beijing. Vi kunne endelig puste ut. Kanskje opplevde vi byen slik fordi vi var der på ferie, med viten om at vi ikke snart måtte tilbake på jobb, men uansett var det en fin tid. Dagene brukte vi til å se byen, vi leide en båt i en park og kjørte rundt innsjøen i ettermiddagssolen, og spiste kinesiske delikatesser fra gatebodene. Vi besøkte også en massiv nasjonalpark med navnet Purple Mountain (紫金山), selv om vi norske kanskje ikke ville kalt det ett fjell, var det en stor park med mye å se; templer, Sun Yat-sens Mausoleum, Ming tombs og mye mer. På tross av at vi tilbrakte flere timer i parken greide vi bare å se en brøkdel av det den hadde å tilby!

Men alle timene med vandring rundt omkring hadde sin pris, etter den første dagen hadde jeg store vannblemmer under foten fordi sålene mine hadde blitt ødelagt. Takk og pris hadde jeg med meg gnagsårplaster og fikk i tak i ett nytt par sko, så føttene mine kom seg raskt.

Kveldene var også fine, de tilbragte vi i nærheten av hostellet vårt med shopping, selv om jeg hadde lovet med selv at jeg ikke skulle kjøpe mer (jeg hadde allerede nok overvelt å ta med hjem) så oppdaget vi raskt at fristelsen var umulig å motstå, det var så UTROLIG billig i Nanjing, 20kr for sko og 30kr for en genser.

Dagene gikk raskt i Nanjing, og selv om vi gjerne skulle tilbragt mer tid i den sjarmerende byen var det nå på tide å komme seg videre. Så en solfylt onsdag med 18C forlot vi den sørlige hovedstad for den økonomiske hovedstaden; Shanghai!

Skrevet av CamillaS 05:54 Arkivert i Kina

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn