Reiseblogg fra Travellerspoint

Shanghai - Østens Paris

IMGP2698

IMGP2698

Hurtighetstoget fra Nanjing til Shanghai var en mer behagelig tur enn den vi hadde fra Beijing, for å ikke snakke om kortere, knappe to timer gikk før vi var I storbyen!

Shanghai, er en av verdens største storbyer med nesten 18 millioner innbyggere. Rundt midten av 1800tallet ble byen åpnet for internasjonal handel, byen blomstret og ble raskt en av de viktigste handelsbyene I Asia. I tillegg til økonomisk framgang brakte handelen flere utenlandske selskaper og snart begynte internasjonale borgere å bosette seg I byen. Shanghai har I motsetning til resten av Kina hatt en sterk internasjonal inflytelse og har derfor utviklet seg ulikt fra resten av Kina, den har derfor et mye sterkere internasjonalt preg. Som min venn forklarte det:

“Beijing er en internasjonal kinesisk by, men Shanghai er en internasjonal by, som tilfeldigvis er plassert I Kina.”

IMGP2657.jpgIMGP2731.jpg

Når vi annkom onsdag ettermiddag så vi raskt hva hun mente, byen kunne like gjerne vært en vestlig storby, med vestlige bygninger, mennesker og butikker over alt. Vi fikk heller ikke like mange nysgjerrige blikk som vi vanligvis får I Beijing! Men selv med det internasjonale miljøet kunne få snakket noe annet enn kinesisk, men heldigvis var vi forberedt på det, så vi hadde adressen til et hostell på kinesisk. Men etter som vi nærmet oss hostellet vårt I taxien fikk vi raskt en påminnelse om at vi framdeles var I Kina. Etter en halvtime I taxien stoppet den halveis ned en bakgate , ingenting indikerte det var et hostell I området, men taxisjåføren pekte på en bygning, så vi fant ut vi bare måtte gå av og ta det som det kom.

Etter vi hadde betalt og krysset gaten så vi at like ved en søppelhaug var det en rød dør med et håndskrevet “skilt” (les: papirbit) annonserte at Dragon youth hostel var her. Vi hadde adressen til “Innworld youth hostel” men resepsjonisten fortalte oss I svært brukken engelsk at det var en og samme ting.

Vi fant etter hvert ut at hostellet vårt var et renovert jødisk hjem I en av de mest underutviklede delene av Shanghai. Men på tross av det lå hostellet sentralt I byen, like ved et subway stopp, så det var enkelt å reise rundt. Hostellet derimot var ikke I den beste stand, rommet var greit, selv om det var et vindu ut til en gang som alltid sto på gløtt (det gikk ikke ann å lukke det helt), selv om det var et gitter utenfor som gjorde det umulig for noen å ta seg inn var det ikke hyggelig. Og dusjen var et kapittel for seg selv. Det var dusjer I alle etasjene, men de var alle iskalde! Den eneste med varmt vann var den I tredje etasje, og den var tilfeldigvis I det samme lille rommet(ca.1x3m) som et squat toilet, dermed måtte vi stå like ved toalettet å dusje om vi ville ha en varm dusj, og jeg kan fortelle deg at squat toilets fort blir veldig grisete, for folk bommer lett på toalettet! Dessuten var det et åpent vindu, uten gardiner der!

IMGP3078.jpgIMGP2723.jpgIMGP2700.jpg

Selv om hostellet ikke var det beste, så var vi I hvertfall sentralt, så vi dro fort ut for å oppleve byen. Vi tok så subwayen til det moderne Pudong New Area, et ultramoderne distrikt som rommer en mengde moderne skyskraper, deriblant Shanghai World Financial Center, verdens tredje høyeste bygning (492 meter) og det kjente Oriental Pearl Tower. Dette området er et bevis på Kinas raske vekst. Distriktet var nemlig før 1990 lite mer enn bondeland, men nye reformer fikk fart på distriktet og nå, 20 år etter er det en nymoderne metropolis! Desverre var opplevelsen litt dempet av alt bygningsarbeidet som foregitt over alt. Byen skal nemlig huse expo 2010, og vi var der kun 100 dager før starten, så hele byen var I arbeid for å få I stand alt til denne begivenheten. Hvor enn vi gikk hørte og så byggingen I gang.

Vi tilbragte kvelden rundt Pudong ved elven, og spiste middag på en tysk restaurant. Det var godt med vestlig mat, selv om prisene var vestlige (68quai for en øl!).

Shanghai er en pulstrerende storby, og vi gledet oss til å se hva den hadde å tilby.

Skrevet av CamillaS 03:04

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn