Reiseblogg fra Travellerspoint

januar 2010

Back In Norway

Alt må ta slutt en gang, og I dag var kinaeventyret over for min del. Det var på tide å vende hjem igjen etter 6 fantastiske måneder I Beijing. Jeg forlater Kina med miksede følelser, det blir helt klart godt å komme hjem igjen, men det er også trist å forlate Beijing, Ikke bare er det vanskelig å forlate gode venner I Beijing, men jeg har blitt veldig knyttet til byen, skolen og og livet I Beijing.

De siste to ukene nå har jeg vært på reisefot, og jeg har sett og opplevd mye, og jeg kommer til å legge ut reiseblogger fra både Nanjing og Shanghai, samt blogger om Beijing og TEFL jobber. Så selv om jeg forlater landet er jeg ikke helt ferdig med denne bloggen.

Tirsdag natt var min og James' siste kveld I Beijing, så vi bestemte oss for å samle noen venner I Manchester Pub for en forvelldrink. Men det ble da ikke bare en drink nå vi først begynte, så vi endte opp med å tilbringe 7 timer I baren og vi kom oss ikke hjem før 4 onsdag morgen. 8 timer før flyet mitt skulle dra. Det sier seg vel selv at det ble en natt uten mye søvn, noe som ikke er helt gunstig når jetlaged og en 18timers reise er det som venter deg neste dag!

Men det var ikke bare søvntunge øyner som ventet oss neste dag, for vi greide det man absolutt ikke bør gjøre når man har et fly å rekke om et par timer... Vi forsov oss! Heldigvis hadde jeg også satt på en senere alarm, I tilfelle dette skulle skje, så selv om det var I siste liten og vi fikk et sjokk når vi så at klokken var 8:00, så raska vi på og kom oss ut av hostellet. Når vi endelig hadde sjekket ut måtte vi løpe for å rekke metroen, så vi tok en “snarvei” . Kanskje burde vi forstå at dette ikke er tiden å prøve nye veier, for vi greide jo selvsagt å rote oss bort I en kinesisk hutong ( gammelt trangt nabolag med mange små sidegar = nernærmest en labirynt). Så kort sagt var morgenen preget av stress. Menvi hadde flaks og kom oss til slutt ut og fra labyrinten og inn på metroen og vi kom oss til flyplassen og fikk sjekket inn I tide!

Selve flyturen hjem igjen er ikke mye å snakke om, En 10 timers flytur og 6 timer I Amsterdam er ikke oppskriften på moro, men det gikk nå greit.

Reisebloggene kommer nok snart, og nå er jeg jo hjemme, så for de som er I Trondheim regner jeg med at jeg møter snart

Zaijian, fra Amsterdam
Camilla

Skrevet av CamillaS 07:09 Kommentarer (2)

The end of Laoshi Camilla

IMGP2156.jpg

Det er siste dag pa jobb i dag, siste dag som Laoshi i Kina, i hvertfall for denne omgang. Timene gikk utrolig raskt i dag, og elevene var veldig snille med viten om at det var min siste dag (eller mulig xiyangyang klistermerkene mine ogsa var en god motivasjon for dem til aa oppfore seg skikkelig), den ene klassen min ropte "We'll miss you" naar jeg gikk ut av doren etter klassen, og en annen foreign teacher KK skrev "Don't leave us Camilla"paa pulten. Ja, jeg kommer helt klart til a savne skolen, kolliegene mine og selvfolgelig de kjempesote elevene mine, det har vaer laererikt og morsomt (og til tider frustrerende) aa undervise smabarn gjennom disse maanedene, og det har vaert en fin opplevelse. Selv om jeg vet jeg ikke har noe lyst til aa vaere laerer av yrke er det fult mulig jeg reiser tilbake en gang for aa undervise et semester eller to. Men det er i framtiden, akkurat naa holder jeg paa a pakker og gjor meg klar for aa reise igjen, Jeg og James reiser i morgen til Nanjing, en by like ved Shanghai, hvor vi skal tilbringe et par netter. Jeg skal legge meg tidlig i kveld, for i morgen faar jeg nok lite sovn. Togturen nedover er nemlig 11 timer... I sete. Alle sengene var fulle, sa vi skal sitte gjennom natten.. Huffhuff, ikke den beste nattesovnen kan jeg tenke meg, men saa faar vi nok oppleve ting de neste dagene. Etter et par dager i Nanjing reiser vi videre med tog til Shanghai for vi kommer tilbake til Beijing et par dager for vi skal reise hjem.

Vaeret er meldt fint i Shanghai, 21C onsdag i folge vaervarslet, det synes jeg vi trenger naa etter aa ha bodd i isboksen Beijing de siste manedene.
IMGP2176.jpgIMGP2177.jpgIMGP2162.jpgIMGP2156.jpgIMGP2126.jpgIMGP2120.jpgIMGP2098.jpgIMGP2096.jpg
ZaiJian
Camilla

Skrevet av CamillaS 01:49 Arkivert i Kina Kommentarer (0)

Siste innspurt - enden er nær

overcast -10 °C

Det er onsdag kveld, og de siste ukene har gått utrolig fort, 6 måneder har gått utrolig fort, og jeg har bare to dager igjen på jobb! Om to uker sitter jeg på flyet på vei hjem til fedrelandet Norge!

De siste dagene har vært travle med pakking og vasking, for å gjøre leiligheten klar til avlevering. Pakking er ingen enkel sak, jeg har 3 ganger så mye som jeg kan ta med meg hjem, så jeg må nok legge igjen en del her i Kina, og det til tross for at jeg i dag var på postkontoret og sendte hjem en god del. Pakken besto for det meste av klær, sko og bøker og reiselasset mitt ble nå 15kg lettere for omtrent 500kr! Ikke værst det, med tanke på at 1kg overvekt på flyet er hele 350NOK! Men selvfølgelig sendes denne pakken med båt til Noreg, noe som tar sin tid, men så lenge den faktisk kommer fram er jeg fornøyd!

Heldigvis har vi leiligheten fram til den 26. januar, dagen før vi reiser, så vi kan legge igjen kofferter og resten av reiselasset i Beijing mens vi er på reise. Fredag er jo som sagt siste arbeidsdag, så lørdag reiser jeg og James ned til Nanjing og videre til Shanghai for et par dager. I følge yr.no er det meldt hele 21C neste onsdag i Shanghai! Det vil være en temperaturøkning på 30C fra det vi har her i Beijing for tiden, det er faktisk varmere enn jeg har det på stuen min nå! Håper inderlig værmeldingen spår sant. Trenger så sårt litt mildere temperaturer nå:) I følge det jeg ser på nyhetene hjemme er det ikke akkurat noen varmebølge jeg kommer hjem til i Norge heller.

Vel bloggene blir kanskje litt uregelmessige framover nå, men oppdateringer skal det bli, og snart er jeg hjemme og kan fortelle dere (trondhjemminger) selv hva jeg har opplevd:)

Bùjǐu jiàn 不久见
(Ser deg snart)

Camilla

Skrevet av CamillaS 05:32 Arkivert i Kina Kommentarer (0)

How to Access Facebook From China?

access_denied.png
I have had a few requests about how I manage to acess the blocked sites in China. There are several solutions out there, so I will mention some different options, as proxys, websites allowing access often gets blocked after a while.

The Great Firewall of China is an infamous “security network” keeping mainland Chinas internett under strickt monitoring by the government. The “Golden Shield protection” as the gov wants to call it, is protecting Chinese interessts, by blocking a number of sites containing “unwanted information”. Generally this is sites such as youtube, facebook, twitter, blogging sites, social networking sites etc. that allows an easy and rapid spread of information (about chinese affairs) to a large public. To the Chinese government this poses a threat, China is under strict sensorship by the government, and the massive flow of ideas, news and contact across the borders can threaten the Chinese governments hold over the people. So China has choosen to sensor certain sites reducing the chinese peoples internett opportunities.

This of course is a huge violation of the freedom of speech, a basic human right, and is a right pain in the but for foreigners visiting China. So here is it: step by step how to get past the great Chinese Firewall!

Hotspotshield and other VPNs

My personal favorite, and the most stable and complete way to get around the blocking is using a VPN (a Viritual Private Network). This is a private network that exist on top of the main network( in this case the chinese network) using the internet to connect remote sites or users together. The original use was to allow easier connection for companies with offices and employers spread over a vast geographical distance. But a VPN can also be used to get past blocked sites in China and elsewere.

I use hotspot shield, a free VPN for windows and macs. Its been working splendedly for me, though I have heard some people have had problems. But this is defintaely worth a shot. You simply download the program and once you wish to use it you click Privacy on, and it connects you to the network, allowing you access to any site. HSS is good, but it does sometime need a few tries to connect, though it mostly works well.

There are also several other paying VPN services out there. These are built on the same principle as HSS, but can provide better stability and preformance etc. I have never used a paying VPN, so I can't recommend any, but I can mention a few: Lancom, Prosafe etc. But you should look around yourself, and see what suits your needs.

Online Proxy Connections

If you don't want to download anything there are a few online options, though these are highly ustable, and often gets blocked within weeks of emerging and will not grant you full access to the features of the sites. Youtubeproxy.com, froxyme.com, onlineproxy.net are some of these sites, but as the lifespan of these sites are short, you should look up a few possibilities (preferably before going to China, as information about them can be blocked).

I hope this article was helpful, if you have any questions just leave me a comment. :)

Skrevet av CamillaS 19:27 Arkivert i Kina Tagged living_abroad Kommentarer (0)

Spisepinnedoktoren

large_doctor.jpgSom kjent er jo spisepinner det viktigste bestikket i Kina. Spisepinnene kan fore sin historie nesten 4000 år tilbake i tid til Oldtidens Kina. Det enkle redskapet står framdeles sterkt i Ost Asia og i Kina kastes årlig 45 milliarder spisepinner. Man tenker kanskje ikke at spisepinner kunne være så farlig, tenk i forhold til vaar egen kniv og gaffel virker to pinner ganske harmløse. Men i Kina er faktisk skader pga. spisepinner et problem. Folk faller paa pinenne og skader seg. Dette er saa vanlig at noen leger faktisk spesialiserer seg innen spisepinneskader!

Dette var heldig for lille Li som nylig falt med en spisepinne og kjoerte den opp i nesa og inn i hjernen. Foreldrene som var fra Shandong provinsen maatte kjoere 10 timer for aa frakte han til Bejing, hvor spesialistene kunne opperere ut spisepinnen!

Skrevet av CamillaS 21:43 Kommentarer (0)

Let it Snow, Let it Snow, Let it Snow

Snøkaos i Beijing

snow

Om dere har følgt med på nyhetene der hjemme har dere kanskje fått med dere hva som skjer i Beijing for tiden, Søndag opplevde vi et tungt snøfall som varte ut dagen, og kledde Beijing i et tykt fint snølag. Hjemme i Norge hadde nok dette skapt problemer og forsinkelser, men her i Beijing , hvor de ikke er vandt til denne mengden snø, har alt stoppet opp, og SKOLENE STENGES!! =) Denne gladnyheten betyr at jeg får en litt lengre nyttårshelg i år.

Jeg og James tilbrakte nyttårshelgen i Tianjin, en kystby 120 km fra Beijing. Etter å ha tilbragt et par koselige dager her skulle vi reise hjem søndag, men da vi våknet var byen allerede svøpt i et tykt snølag, og vi skjønte at det å reise hjem kunne vise seg problematisk. Heldigvis reiste vi tidlig fra hostellet, så Tianjin trafikken var ikke spesielt problematisk, men togstasjonen var et kaos, og toget vårt ble forsinket. Tilslutt begynte toget å gå, men ettersom vi nærmet oss Beijing så vi at også Beijing hadde opplevd morgentimenes snøbyger, men det som mer bekymringsmessig var, var det at vi så flere motorveier utenfor byen hadde blitt stengt pga. snøen. Vi er nemlig avhengig av disse vegene for å komme oss hjem til Liangxiang, en av Beijings forsteder, hvor vi bor! Men heldigvis var motorvegen vi tar framdeles åpen, selv om trafikken gikk ekstra sakte i dag og vi så flere nestenulykker og ulykker, så kom vi oss hjem etter to kalde timer (vanligvis tar turen under en time) på bussen.

Men i dag har vi fri, skolene er stengt, så trenger ikke undervise i dag:)

Tianjin opplevde også snøfall i morgentimene
IMGP2007.jpg
IMGP2010.jpgIMGP2008.jpg
Snøfallet fortsetter på vei til Beijing
IMGP2012.jpg
Snøfall over Military museum søndag
IMGP2015.jpg
Mandag var det slutt på snøbygene og solen skinner over Beijing
IMGP2024.jpg

Skrevet av CamillaS 18:47 Arkivert i Kina Kommentarer (0)

(Innlegg 1 - 6 av 6) Side [1]